Warning: A non-numeric value encountered in /home/abeshow3/public_html/yvonnehaber.com.au/wp-content/themes/Divi.3.0/functions.php on line 5806

Sydney’s north shore encapsulates a wide variety of landscapes and housing styles.

Typically we think of large blocks of land and leafy streetscapes. I have been engaged to design a number of properties on both the lower and upper north shore. My work has featured in projects in Lavender Bay, Killara, and two in Roseville.

Below are overviews of these projects and more details can be found on my website.

My recent portfolio posts of work included the eastern suburbs the Bondi area, and Sydney’s inner west.

If you are a potential client looking for an architect, please get in touch.

 

 

 

Killara House

This design involved relocating the entry to the property, in order to make it more dramatic. Walls were demolished so that northern light would filter into the whole house, maintaining a wonderful outlook onto the golf course.

The undercroft area was developed to have a garage with internal access and a cabana area that looked onto the pool (for supervision of children).

All the finishes were changed and bathrooms remodeled. The scope also included designing all the joinery, including a kosher kitchen and a formal living area with a home theatre.

Lavender Bay House

The client owned a wide, traditional style freestanding terrace. They wanted to modernise it and enhance its relationship to the outside. The original design included a sunroom at the rear. This was remodeled so that it became a covered outdoor dining area.

A pop-out on the side of the terrace, into the breezeway, accommodated the tall components of the kitchen wall (over the fridge and cooktop) relieving the narrow space of the room. The area above the garage was transformed into an urban landscaped area, with built-in seating in front of planting that, over time, would provide privacy.

The long living space has a wall of joinery broken up by timber inset pieces, to articulate the various zones and give it some definition.

Roseville House

The clients, who were fond of polished concrete, wanted to renovate the back area of the house. The living area was redeveloped and an upper-level parent suite added.

A traditional triangular pitched roof was created, manipulating the space so the clients could get as much north light into the house as possible.

Roseville House 2

This renovation was done in two stages, the first being an addition to the rear. The land sloped down the backyard, so the solution was to give the house a split level.

Downstairs were the living, dining and kitchen areas. Upstairs was the bedroom wing, with walk in robes and an en-suite. The second stage, a number of years later, involved modifying some of the internal rooms. A stairwell was created to the attic and the bathroom and kids’ bedrooms revamped.

If you are a potential client looking for an architect, please get in touch.

 

 

Scroll for more